Udviklingsprojekter

Parlars hovedformål er at fremme ressourcer ved at udvikle nytænkende projekter.

Jeg bliver inspireret af klinisk praksis til at udvikle nye ideer, viden og metoder, der fremmer udvikling og ressourcer hos mennesker, hvis hverdag er præget af problemfokusering, uoverskuelighed og psykisk mistrivsel. Et menneskes ressourcer bliver ofte glemt i disse situationer, og det er ærgerligt, da netop disse ressourcer kan udnyttes til at arbejde med vanskelighederne samt give personen mening, mål og energi.

Info om nye tiltag og projekter følger løbende her på siden.
Se”Kurser og publikationer” for information om tidligere deltagelse i udviklingsprojekter.

Eksempler fra hverdagen, som inspirerede til viden om, hvordan man skaber mening og udvikling via relationsarbejde og anerkendende tilgang:

 

En pædagog fra et beskyttet beskæftigelsestilbud blev ansat til at støtte unge med autisme på førtidspension på et ”medieværksted”.

Pædagogen omdøbte titlen ”medieværksted” til ”redaktion” og gav alle de unge stillingsbetegnelser, hvilket gjorde, at de unge efterfølgende fandt deres arbejde mere meningsfuldt og respekteret, og flere kom i rivende udvikling og bedre psykisk trivsel efterfølgende.

Peter Vermeulen, belgisk forsker, fortalte på en autismekonference om en ung mand med autisme, der havde en passion for lyden af glas, der smadrer.
Det førte til mange uheldige og problematiske situationer, med smadrede vinduer, glas mv.

Det hele blev dog vendt på hovedet, da man tænkte: hvad hvis vi kan vende denne problematiske adfærd til en styrke? Den unge mand fik herefter til opgave at samle vinflasker i nabolaget efter en bestemt rute og smide dem i flaskecontaineren.

Nu var et adfærdsproblem vendt til en social og samfundsmæssig ressource.

Fokus på menneskeligt råstof og organisatoriske ressourcer